India Cherry AA
Velmi kvalitní silná a intenzivní robusta s lehce čokoládovou chutí, vyšší hořkostí typickou pro tento typ kávy a také s vyšším obsahem kofeinu, který je až 2x vyšší oproti Arabice.
Robustě svědčí teplo a vlhko a právě takové se vyskytuje v Indie, která je s Vietnamem, Brazílií a Indonésií největším světovým producentem. Tato robusta pochází z Indie z oblasti Kerala. Pro indickou robustu je typické i unikátní zpracování zrn pomocí tzv. metody moonsoning (monzunování). Po sklizni je káva vystavena několikatýdennímu působení studeného větru a monzunových dešťů, které mají v Indii skutečnou sílu, a tím získá pro sebe velmi specifickou chuť, kvůli které je mnohými vyhledávána.
Jak kávu uchovávat?
- Ponechat v originálním balení
- Nedávat do lednice ani blízkosti kořenek
- Ideální je tmavé suché místo pokojové teploty
Kávu pražíme po menších dávkách vždy na základě poptávky abychom nevytvářeli zbytečné zásoby. Káva se tak k vám dostane v té nejlepší kondici.
Pro udržení aroma i chutě doporučujeme kávu nepřesypávat a ponechat ji v originálním obalu, který je opatřen zpětným ventilkem, který umožní kávě „dýchat“ tzn. přebytečně plyny z kávy odchází, vzduchu kvůli kterému káva ztrácí aroma se do obalu nedostane.
Žádná lednice! Kávu nedávejte do lednice, chová se totiž jako houba a nasaje nejen chutě, ale i vlhkost, rovněž není vhodné okolí kořenek.
Ideální je tmavé suché místo s pokojovou teplotou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Robusta |
---|---|
Metoda zpracování: | natural |
Nadmořská výška: | 900 – 1650 m.n.m. |
Region: | Kerala |
Země původu: | Indie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.