Gutamala Finca Medina – Výběrová Káva 100% Arabika

Sladký vybalancovaný šálek s chutí tmavých hroznů a lesních plodů, datlů a tmavé čokolády.

 

Gramáž
Typ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Druh mletí
249 Kč 255 Kč 645 Kč 966 Kč od 249 Kč
Gutamala Finca Medina – Výběrová Káva 100% Arabika
Guatemala medina web
Výběrová káva
Vždy čerstvá
Vždy čerstvá
Pražíme denně na základě poptávky, káva se tak na váš stůl dostane vždy čerstvá.
Na přání umeleme
Na přání umeleme
Kávu vám umeleme dle způsobu přípravy, tak si svůj šálek nejlépe vychutnáte.
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Dopřejte si skvělou kávu a při objednávce nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.
Dáreček
Dáreček
Ke každé objednávce vás odměníme dárečkem.

Původ kávy

Guatemala je okouzlující země bohatá na původní kulturu a úchvatné přírodní scenérie. Její nejvýraznější rysy zahrnují 37 sopek, z nichž několik je stále aktivních. Tyto sopky nejenže přitahují cestovatele, ale také dodávají guatemalské kávě jedinečné charakteristiky. Antigua, jedna z nejstarších kávových oblastí v Guatemale, je proslulá produkcí jedné z nejlepších káv na světě.


Rodinná farma Medina, založená před více než 150 lety, se nachází na okraji Antiguy. Farma Medina se zaměřuje na využívání pokročilých technologií v produkci kávy a zpracovatelských procesů, jako je jejich například jejich komplexní závlahový systém, přičemž zachovává tradiční postupy. Oddaná udržitelnosti, farma klade velký důraz na blaho svých zaměstnanců, péči o životní prostředí a produkci kávy nejvyšší kvality. Tento závazek je zajištěn prostřednictvím profesionální laboratoře, která provádí nezbytné kontroly kvality každé šarže jejich autentické antiguejské kávy.

Zachování ekosystému a údržba stínových stromů jsou pro plantáž nesmírně důležité. Proto je 10 hektarů půdy zachováno jako nedotčená příroda, což umožňuje biodiverzitě flóry a fauny prosperovat bez omezení.

Metoda zpracování

NATURAL

  • Kávovníkové třešně se rozprostřou na přímém slunci
  • Pravidelně se prohrabávají a otáčí aby sušení bylo rovnoměrné
  • Po usušení se mechanicky odstraní vrchní slupka i dužina

Při tomto způsobu zpracování se kávovníkové třešně suší ihned po sklizni na přímém slunci a to tak, že se buď rozprostřou přímo na beton, nebo se nověji používají africké postele zavěšené ve vzduchu, což napomáhá rovnoměrnému sušení.

Zrna jsou na zemi pravidelně obracena a prohrabávána, aby se zajistilo dostatečné usušení a nedošlo tak například k rozvoji plísní.

Tato metoda je levnější, ale je zapotřebí vhodných klimatických podmínek potřebných k dostatečně rychlému vysušení.

VÝHODY:

Díky sušení se slupkou a dužinou do sebe kávovníkové zrnko během procesu sušení nasává sladkost přímo z dužiny, celková chuť takto zpracované kávy má pak příjemně sladkou chuť.

Menší náklady pro farmáře.

NEVÝHODY:

Při nesprávném postupu riziko vzniku plísní.

Považuje se za méně kvalitní metodu zpracování.

 

Jak kávu uchovávat?

  • Ponechat v originálním balení
  • Nedávat do lednice ani blízkosti kořenek
  • Ideální je tmavé suché místo pokojové teploty

Kávu pražíme po menších dávkách vždy na základě poptávky abychom nevytvářeli zbytečné zásoby. Káva se tak k vám dostane v té nejlepší kondici.

Pro udržení aroma i chutě doporučujeme kávu nepřesypávat  a ponechat ji v originálním obalu, který je opatřen zpětným ventilkem, který umožní kávě „dýchat“ tzn. přebytečně plyny z kávy odchází, vzduchu kvůli kterému káva ztrácí aroma se do obalu nedostane.

Žádná lednice! Kávu nedávejte do lednice, chová se totiž jako houba a nasaje nejen chutě, ale i vlhkost, rovněž není vhodné okolí kořenek.

Ideální je tmavé suché místo s pokojovou teplotou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Arabica
Druh kávy: 100% arabika
Nadmořská výška: 1200-1800 m.n.m.
Odrůda: Bourbon, Caturra
Producent: Finca Medina
Region: Antigua
Stupeň pražení:: City +, střední stupeň pražení
Vhodné přípravy: espresso, filtrované kávy, moka konvice, french press, český turek
Země původu: Guatemala
Zpracování: Natural

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: